Het geven van bedankjes… Wacht er niet mee

Het geven van bedankjes… Wacht er niet mee!

Bij het geven van bedankjes haalt de een meer voldoening uit dan de ander. De ander ontvangt ze juist liever en dat begrijpen wij. Maar zonder inzet zal de kans klein zijn dat jij ‘zomaar’ een bedankje krijgt. Lees hieronder waarom jij niet zou moeten wachten met het bedanken van iemand.

Psychologische reden

Heeft iemand jou geholpen en inzet getoond dan is het belangrijk dat jij diegene bedankt. Waarom? Je creëert hiermee wederkerigheid. Diegene voelt zich gezien en gewaardeerd. Doordat jij diegene hebt bedankt met een bedankje is de kans significant aanwezig dat hij of zij jou in de toekomst weer zou helpen. En dat wil je. Je wilt niet dat diegene met een nare nasmaak vertrekt wanneer hij of zij jou heeft geholpen. Diegene zal dan slecht over jou praten bij een ander. Zonde! Want dat kan jij dus voorkomen.

Verplaatst je in de ontvanger zijn rol

Het is ook vooral belangrijk dat jij je verplaatst in de ontvanger zijn rol. Hij of zij besteed zijn kostbare tijd om jou te helpen. Tijd die hij of zij ook had kunnen besteden om zijn eigen dingen te doen. Normaliter staat daar dan een geldvergoeding tegen over (werk). Maar vaak geef je een bedankje bij een klus die niet werk gerelateerd is. Neemt totaal niet weg dat als jij ondernemer bent dat jij je personeel niet moet bedanken, want zonder je personeel kan je bedrijf niet draaien. Het geven van een bedankje of bedankjes is ondergewaardeerd. Voor een goede onderlinge relatie raden wij het juist aan om eens in de tijd je personeel of naaste te bedanken voor zijn inzet.

Bedankjes.nu

Bedankjes.nu is de Nederlandse webshop voor originele bedankjes. Ze zijn er verkrijgbaar van groot naar klein. Daarnaast kan jij het gehele bedankje van A tot Z personaliseren, waardoor het bedankje nog meer kracht krijgt. Ben jij niet zo goed met het fysiek spreken van persoon tot persoon of heb je weinig tijd dan komt bedankjes.nu al helemaal goed van pas. Want de bedankjes passen door de brievenbus en je kan er een boodschap opzetten. Het kost je weinig tijd om en moeite om een bedankje te versturen, terwijl de boodschap erachter erg groots is. Dus het geven van een bedankje… waar wacht je nog op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *