3 tips voor een kerstfeest op een klein budget

De kerstmis is vaak een dure tijd. Wanneer je een klein budget hebt te besteden aan het organiseren van een kerstfeest, hoeft dat echter helemaal niet te betekenen dat je moet inleveren! Er zijn namelijk tal van manieren om een geweldige kerst mee te maken terwijl je niet zoveel te besteden hebt. Een plezierige tijd samen met familie en vrienden is immers al ruimschoots voldoende. Om een mooie kerst te beleven is het echter wel belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom geven we je hier drie tips om ervoor te zorgen dat jouw kerstfeest op een budget een van de mooiste dagen van het jaar zullen zijn!

Start een kerstmisfonds

Aangezien de kerst aardig vooruit te plannen is, kun je ervoor kiezen om een maandelijks bedrag opzij te zetten die specifiek bestemd is voor de voorbereiding van de kerstdagen. Door middel van het sparen van een leuk bedrag voor de kerst over het hele jaar uit te spreiden, zorg je ervoor dat je niet opeens voor een hoge kostenpost komt te staan! Tevens leer je beter met geld om te gaan, omdat je in staat bent om elke maand wat minder uit te geven om er later goed gebruik van te maken.

Maak een lijst van wat je nodig hebt

Een goede voorbereiding start met het inzichtelijk maken van wat jouw kerstinkopen precies zijn. Denk dus aan wat je precies wilt spenderen aan feestdecoraties, cadeautjes en een voortreffelijk kerstdiner. Wellicht is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de mooiste kerstdecoraties! Het is ook helemaal geen gek idee om handgemaakte cadeaus te maken, zoals het bakken van een brood, zelfgemaakte koekjes, sieraden en zeep! Probeer ook alvast op te zoeken naar recepten voor het samenstellen van je kerstmenu, zodat je weet wat je precies van plan bent om uit te geven. 

Neem een extra baantje om te sparen voor de kerst

Het perfecte kerstcadeau kopen kan een aardige duit centen kosten. Wanneer je kerstbudget niet is zoals je gehoopt had, dan kun je ervoor kiezen om wat extra geld te verdienen door middel van een tijdelijke bijbaan. In deze drukke tijd van het jaar staan veel bedrijven te springen voor het inhuren van wat extra hulp en daarom is het dus een uitgelezen kans om wat extra geld te verdienen voor het kerstbudget. Zo kan je jezelf bewijzen dat je volledig in staat bent om je familie een kerstmis te bezorgen die hen voor altijd zal bijblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *