Geen zorgen over het matchen van kledinglabels

Hoe vaak komt het voor dat je je een bepaalde kledinglijn kunt herinneren aan de kleur van de labels of tags? Of hoe vaak ben je er niet in geslaagd om een ​​van je favoriete merken te identificeren, alleen omdat er een label in een andere kleur op de achterkant is gedrukt?

Contrasterende kledinglabels is een goed idee

Zwart-wit thermische printers waren ooit de meest gebruikte hardware in de modewereld – monochrome kledinglabels waren toen een behoorlijke trend en werden gebruikt om het specifieke thema van de kledinglijn aan te vullen. Recente innovaties onder ontwerpers en mode-enthousiastelingen hebben echter geleid tot een complete revolutie in kledinglabels, en nu een mix van contrast in kleuren gebruiken om zich te onderscheiden van de rest.

Als de kleur van het geweven label of het met satijn bedrukte label op jouw kleding niet in lijn is met jouw algemene thema of merkontwerp, hoef je je geen zorgen te maken, want contrast kan heel goed zijn voor jouw kledinglabels en jouw merk.

Merk herkenning

Dit hangt nauw samen met het bovenstaande punt, omdat het gebruik van kleur sterk wordt geassocieerd met een versterkte merkherkenning. Wist je dat een gemiddelde klant binnen de eerste 90 seconden na interactie ermee tot een definitieve conclusie komt over een bepaald product? 

En die conclusie is bijna altijd gebaseerd op de kleur van het product. Dit fenomeen is ook bewezen door onderzoek, waarbij is vastgesteld dat het gebruik van verschillende kleuren een belangrijk hulpmiddel is als het gaat om het merk identificatie en positioneren van een specifiek product.

Door contrasterende labels voor warmteoverdracht of bedrukte tags op jouw kleding te gebruiken en kleurpsychologie in jouw voordeel te gebruiken, kun je de weg vrijmaken voor meer merkherkenning. Dus zelfs als mensen zich de naam van jouw merk niet herinneren, zullen ze het van ver kunnen herkennen, bijvoorbeeld door de contrasterende labels en de impact van kleuren op de menselijke geest.

Promoot merkwaarden

Het is een algemeen aanvaarde opvatting dat labels en tags enkele van de meest effectieve manieren zijn om met jouw doelgroep te communiceren en jouw merk ook te laten opvallen tussen de concurrentie.

Er zijn talloze kleuren en we weten allemaal dat elke kleur een unieke symboliek te bieden heeft. Kleuren spelen een enorme rol bij het opbouwen van belangrijke waarden zoals vertrouwen en veiligheid, en ze zijn net zo belangrijk als je jouw kledinglijn wil verkopen.

Kleurbetekenis

Het is interessant hoe verschillende kleuren verschillende betekenissen bieden, en er zijn zoveel creatieve manieren waarop je ze in je kledinglijn kunt opnemen. Blauw wordt bijvoorbeeld in de volksmond geassocieerd met tal van dingen en verzendt krachtige berichten van vrede, vertrouwen, betrouwbaarheid en professionaliteit, om er maar een paar te noemen. Dus kijk bij Ikastetiket voor geweven labels voor jouw kledinglijn om bij jouw publiek te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *