Feestje organiseren: lees onze checklist!

Het organiseren van een feestje – mag het een bruiloft, 25-jaar huwelijksjubileum of gewoon een verjaardag zijn – valt lang niet altijd mee. De meeste mensen gaan liever naar een feestje van iemand anders, dan dat ze zelf de gastheer zijn. Gelukkig hoeft het organiseren van een feestje niet altijd stressvol te zijn. Wie een duidelijke planning maakt zal zien dat een feestje organiseren juist best leuk kan zijn. Met onze checklist wordt het maken van een planning een stuk eenvoudiger.

Concept feestje bedenken

In het eerste stadium van de planning is het belangrijk dat je naar nadenken over hoe, waar en voor wie je het feestje gaat organiseren. Huur je een feestzaal af of houd je het feestje thuis? Het antwoord op deze vraag geeft een totaal andere invulling aan het feestje zelf en de planning ervan. Kies je ervoor om een feestzaal te huren, dan wordt vrijwel alles voor jou geregeld en hoef je alleen de mensen nog maar uit te nodigen. Vaak kan je kiezen uit verschillende feestarrangementen. Bij een huisfeestje komt meer kijken. Je zult het eten, drinken en voldoende zitplaatsen zelf moeten regelen. Maar daarvoor betaal je dan ook een lagere prijs.  

De vervolgstappen

Als je eenmaal een locatie hebt uitgekozen wordt het tijd om je vrienden en familie uit te nodigen. Het is normaal om drie weken voordat het feestje begint een uitnodiging te sturen. De meeste mensen hebben namelijk hun agenda ongeveer twee weken vooruit gepland. Vermeldt op de uitnodiging een routebeschrijving en een telefoonnummer die ze kunnen bellen. Organiseer je een feestje thuis dan zou je de genodigden kunnen verzoeken om te laten weten of ze erbij zijn. Zo wordt het makkelijker om een inschatting te maken hoeveel hapjes en drankjes je nodig hebt. Nodig je veel mensen, kijk dan ook even hoeveel stoelen, tafels, bestek, glazen en servies je nodig hebt. Zodra je weet hoeveel genodigden komen, maak je een boodschappenlijst. 

Feestarrangementen, wat zijn dat precies?

Een feestarrangement is een soort deal die je met een ondernemer maakt. Bij een feestarrangement zit bijvoorbeeld de zaal, onbeperkt drinken en hapjes inbegrepen. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat er een muziekband of stereo installatie voor je is geregeld. De prijzen worden vaak in rekening gebracht per persoon of een totaalprijs met een maximum aantal personen. Het voordeel van een feestarrangement is dat je niet alles los hoeft te boeken, waardoor je goedkoper uit bent.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *