onvergetelijke bruiloft

Hoe plan je een onvergetelijke bruiloft met een klein budget?

Jullie gaan trouwen, maar willen liever niet te veel geld uitgeven aan een bruiloft. Het hoeft van jullie geen duizenden euro’s te kosten, maar je wilt wel een mooie en speciale dag. Hoe je dit aanpakt? Wij geven je 8 tips voor een onvergetelijke bruiloft met een klein budget.

  1. Trouw gratis op maandag

Bij alle gemeentes kun je op maandag gratis trouwen. Je bent dan samen met jullie getuigen aanwezig voor het officiële gedeelte. Mocht je dit willen raden we je wel aan om ver van tevoren een datum te plannen omdat de gratis maandagochtend vaak populair is. Het kan dus zijn dat er een wachtlijst is.

  1. Trouwen in de winter

De winter is geen populair trouwseizoen, daardoor zijn de prijzen van locaties in de winter vaak een stuk lager. Een winterbruiloft kan net zo magisch zijn als een bruiloft in de lente of de zomer. Denk aan sneeuw, warme dekentjes, knisperende vuurtjes en sfeervol kaarslicht. Kan het nog romantischer?

  1. Trouw op een doordeweekse dag

Trouwen op een doordeweekse dag is vaak veel voordeliger dan trouwen op vrijdag of zaterdag. De meeste trouwleveranciers werken op basis van vraag en aanbod. Hoe voller de trouwdag, hoe duurder de producten en/of diensten die je afneemt. Wanneer je doordeweeks trouwt is de beschikbaarheid vele mate groter waardoor de prijzen lager zijn.

  1. Trouwen op eigen locatie

Wat is er nu voordeliger dan trouwen in je eigen tuin? Mocht dit geen optie zijn ken je misschien wel familie of vrienden met een eigen stuk grond of geschikte locatie voor jullie bruiloft. Dit scheelt behoorlijk in de kosten en heb je meer te besteden voor de aankleding.

  1. Digitale trouwkaart

Trouwkaarten kun je zo duur en persoonlijk maken als je zelf wilt. Als je echt voor de budget optie wil gaan kun je ook heel gemakkelijk een digitale trouwkaart maken. Geen drukkosten en verzendkosten, daarnaast kun je deze helemaal naar eigen wens ontwerpen.

  1. Beginnende fotograaf

Een fotograaf inhuren voor de hele dag kan nogal oplopen in kosten. Heb je er wel eens aan gedacht om een beginnend fotograaf in te huren? De tarieven liggen vaak een stuk lager. Wellicht heb je zelfs een beginnend fotograaf binnen jouw familie of vriendenkring die dit voor een ‘vriendenprijsje’ wil doen.

  1. Bruiloft barbecue

Het bruiloft diner kan vaak hoog in kosten oplopen. Heb je wel eens aan een barbecue gedacht? Je kunt zelf wat barbecues neerzetten en vrienden of familie vragen of zij willen helpen met barbecueën. Daarnaast kun je vaak ook barbecues met chef inhuren die het diner verzorgt.

  1. Bruiloft DJ

Een Bruiloft DJmet live artiest of band is natuurlijk geweldig op jullie trouwfeest, maar kost ook een hoop geld. Wij raden daarom aan om te kiezen voor een ervaren Bruiloft DJ die jullie wensen en voorkeuren vertaald naar een volle dansvloer. Als we dan toch iets moeten kiezen waar je niet te veel op moet besparen dan is het wel het trouwfeest. Dit is hetgeen waar al jullie gasten nog lang over na zullen praten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *