Organiseer het leukste personeelsfeest

Het is weer zo ver, het is tijd voor het jaarlijkse personeelsfeest. Om er een bijzondere avond van de maken met alle medewerkers is het belangrijk dat je er de tijd voor neemt om dit feest zo goed voor te bereiden.
Onderzoek hoe de vorige personeelsfeesten eruit zagen. Waren een succes en waarom wel of juist niet? Door het eten, door de muziek of kwam het juist door de leuke activiteiten van de avond?
Wat is je budget?

Voordat je gaat brainstormen voor dit personeelsfeest is erg belangrijk om te weten hoeveel geld jij het waard vindt om aan deze gezellige avond uit te geven. Een feestlocatie in Breda is een must. Heb je een groter budget, dan kun je meer organiseren en heb je meer opties om uit te kunnen voeren.
Warm onthaal

Zorg dat het personeel bij binnenkomst een glaasje champagne of een lekkere cocktail aangeboden krijgen. Dit is een belangrijk begin van de avond, mensen vinden het namelijk fijn om warm onthaalt te worden. Kleed de ruimte waar het feest gehouden wordt gezellig aan, dit geeft de zaal een prettige sfeer waardoor mensen zich thuis voelen.

Opening

Om te avond te openen kun je ervoor kiezen om een speech te houden over hoe het met het bedrijf gaat en dat je de werknemers erg waardeert. Maar wat is er leuker dan het een keer helemaal anders aan te pakken en te kiezen voor een opening die niemand verwacht. Kies voor een spetterende opening met een bijzondere openingsact.

Activiteiten

Veel mensen houden er niet van om de hele avond op een stoel te moeten zitten en houden van afwisseling. Daarom is het erg leuk om een of meerdere activiteiten aan de avond toe te voegen. Het is een idee om een thema aan de avond toe te voegen. Bij een thema kun je denken aan:
• Las Vegas
• Hollandse avond
• Een foute party
• Back to the 90’s
Wees creatief en bedenk bij deze thema leuke activiteiten. Bij Las Vegas zou je kunnen denken aan casino activiteiten. Een Hollandse avond zou je kunnen vullen met Oud Hollandse spellen. Zo kun je aan ieder thema leuke activiteiten koppelen om de avond afwisselend te maken voor iedereen.

Hapje en drankje

De meeste mensen houden van lekkere drankjes en hapjes op een gezellig personeelsfeest. Biedt heerlijke cocktails aan voor de vrouwen en schenk voor de mannen heerlijke speciaalbiertjes. Tussendoor zou je kleine hapjes aan kunnen bieden; bittergarnituur, ham en kaas, gevulde eieren, iedereen lust vaak wel iets hiervan. Tot slot om de avond goed af te sluiten zou je een buffetje aan kunnen bieden. Een buffet heb je in verschillende prijsklassen en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je de kosten graag drukken, dan zou je er ook een Amerikaanse party van kunnen maken doordat iedereen iets meeneemt. Dit is voor kleinere groepen een goede oplossing, voor grotere groepen zou je sneller kiezen voor een cateringsbedrijf.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je een fantastisch personeelsfeest organiseren die niemand meer zal vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *