Tips voor het geven van een huisfeest!

Ben jij binnenkort jarig, afgestudeerd, zoveel jaar getrouwd of heb je een andere reden om een feestje te geven? Dan helpen wij jou graag verder met een paar tips om er een knalfeest van te maken!

  1. De uitnodigingen

Een feest is natuurlijk geen feest zonder leuke mensen. Heb je een idee om een feestje te geven? Informeer mensen dan zo vroeg mogelijk. Dan hebben zij nog tijd om de datum te serveren en zo voorkom je veel mensen die afzeggen. Iedereen persoonlijk uitnodigen duurt heel erg lang. Een snelle manier is natuurlijk een Facebook event aanmaken, maar niet iedereen Facebook. Een leuk kaartje sturen kost weinig tijd en voelt toch net even iets persoonlijker.

  1. Geld

Een feestje geven is zeker niet gratis. Denk maar aan stoelen, hapjes, drankjes en eventueel decoratie. Met name drank kost veel geld. Afhankelijk van wat voor soort feest je geeft, kun je ook vragen of iedereen zelf een fles wijn of hapje mee neemt. Dit bespaart kosten en mensen zullen het niet zo erg vinden om wat bij te dragen. Wellicht kun je dit vragen in plaats van een cadeau. Het gaat tenslotte om de herinneringen!

  1. Hapjes en drankjes

Waar geen eten en drinken is, is geen feest. Je kunt natuurlijk langs de supermarkt gaan voor wat snacks, maar veel leuker en lekkerder is het natuurlijk als je zelf de hapjes maakt. Nodig de dag of ochtend van tevoren wat vrienden of vriendinnen uit en duik lekker de keuken in. Bij drank kun je beter beperken tot bier, wijn en fris. Zo heeft iedereen wel iets wat hij of zij lekker vindt en het is ook niet al te deur.

  1. Muziek

Bij een feestje hoort natuurlijk muziek. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk op Spotify een lijst aanmaken die je kunt afspelen tijdens het feest. Wellicht kunnen mensen zelf nog nummers toevoegen, zodat iedereen een beetje kan genieten van zijn of haar favoriete nummer.

  1. Houdt rekening met rokers

Als je een feestje gaat geven zullen er ongetwijfeld wat rokers tussen zitten. Als je zelf geen roker ben, dan heb je waarschijnlijk geen asbak in huis. Koop er dan eentje en zorg ervoor dat de sigaretten niet in jouw plantenbakken belanden. Een hype tegenwoordig is ook shisha of een waterpijp ook een hele hype. Heb je veel vrienden die hier weleens gebruik van maken? Dan kun je ook een waterpijp of shisha kopen of soms zelfs bestellen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *