Bestel nu de heerlijke dessertwijn uit Hongarije!

Bestel nu de heerlijke dessertwijn uit Hongarije!

Wanneer je een echte bourgondiër bent, dan hou je niet alleen van lekker eten, maar ook van lekkere wijnen daarbij. En wat is er nu beter dan een heerlijk aangepast wijntje bij een smakelijke maaltijd en een heerlijk zoet dessert? Als je kan genieten van een lekkere wijn bij een zoet dessert, dan moet je voor de dessertwijn uit Hongarije gaan. De Tokaji Aszu wijn is de bekendste en ook meteen de oudste dessertwijn in Europa. Zeker en vast de moeite waard om hem te ontdekken! 

Dessertwijn 

Een heerlijke dessertwijn is een soort wijn die heel goede te combineren is met desserts en dan vooral met zoete desserts zoals een gebak met fruit en chocolade. Maar niet getreurd, ben jij iemand die liever een hartig dessert heeft zoals een harde kaas? Ook daar kan je een dessertwijn uit Hongarije mee combineren. In de Tokaji Aszu is de basis de furmint druif en daarom is hij ook heerlijk te combineren met gerechten waar appel in verwerkt zijn. Hier komen beide smaken goed samen. Die heerlijke wijn kan alleen in Tokaji gemaakt worden omdat dit gebied zowel vochtig als warm is, wat de druif alleen maar ten goede komt. 

Dessertwijn bestellen 

op tokajwijn.nl kan je heerlijke wijnen bestellen. Achter deze webshop schuilen de enige specialisten in Tokaji wijnen in Nederland én België. Wanneer je hier een dessertwijn wil bestellen, zal je merken dat je heel veel keuze hebt en dat maakt het misschien des te moeilijker. Je kan heerlijk snollen tussen het uitgebreide assortiment en dan simpelweg de dessertwijn bestellen die je wil kopen. Vanaf een bestelling van 100 euro of meer, wordt de wijn gratis naar jou verzonden. Zeg nu zelf, wat houdt je nog tegen?

Waarom de dessertwijn Tokaji bestellen? 

Je moet gewoon een keer van de Tokaji dessertwijn geproefd hebben, niet alleen omdat hij heerlijk van smaak is, maar ook omdat het de oudste dessertwijn van Europa is. Bovendien hebben bekende schrijvers en dichters hem naar hartenlust gedronken. Denk maar aan Beethoven, Schubert, Liszt en Strauss. Wil je graag een beetje decadent doen? Dan kan je ook kiezen voor de duurste dessertwijn ter wereld en dat is de Tokaji Natur Eszencia en die kost maar liefst rond de 1000 euro per liter, instapprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *