Een feestje of verjaardag thuis, wat zet je op tafel voor je gasten?

Ben je bezig met het organiseren van een (verjaardags-)feest? Zorg dan dat je weet wat je in huis moet halen. Bij een feest horen nu eenmaal lekkere hapjes. Wij helpen je een handje op weg met een overzicht aan de beste lekkernijen voor een feestje.

Wat is een verjaardag zonder taart?

Een verjaardagsfeest zonder taart, is dat eigenlijk wel een verjaardagsfeest? Bij het vieren van een verjaardag hoort nu eenmaal taart. Heerlijk als binnenkomer en lekker bij de koffie Wees creatief, ga de keuken in en tover een prachtig baksel of haal er natuurlijk een in de winkel. Zorg ervoor dat je kaarsjes in huis hebt, die je vervolgens op de taart kunt zetten en uitblazen. Een lekker stuk taart, dat is al een garantie voor een geslaagd feest.

Hollandse ronde

Een kaas en worst ronde mag eigenlijk ook niet ontbreken op een feest. Het is lekker traditioneel om een schaal op te maken met verschillende worstjes, kazen en eventueel andere lekkernijen. Ga de kamer of feestzaal rond met de schaal en iedereen is voorzien van een lekker hapje. Deze ronde kan natuurlijk ook gedaan worden met warme balletjes of bitterballen met mosterd.

Zoetigheden

Naast de taart, is er natuurlijk ook genoeg ruimte om andere lekkere zoetigheden op tafel te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van muffins, cupcakes, brownies of andere lekkere koekjes? Zeker bij de koffie is het heerlijk om iets zoets op tafel te hebben. Kies bijvoorbeeld voor luxe Belgische bonbons.

Hartige lekkernijen

Na alle zoetigheid is een zoute snack een goede afwisseling. Zeker bij een borrel miststaat een zoute snack niet. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld verschillende bakjes met verschillende zoute snacks op tafel te zetten. Wat dacht je van borrelnootjes, kaassnacks, chips of andere zoute en hartige lekkernijen.

Een geslaagd feestje is deels afhankelijk van wat je serveert. Zorg dat je lekkere hapjes in huis hebt en vergeet de taart niet. Lekker samen eten is een perfecte manier om iets te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *