lekker kopje koffie zetten

Een lekker kopje koffie zetten met deze tips

Heel wat mensen hebben dagelijks nood aan hun kopje koffie… In het merendeel van de gevallen is het zelfs zo dat men de hele dag door koffie drinkt. Naarmate iemand vaker koffie gaat drinken spreekt het voor zich dat hij of zij leert ontdekken wat een kopje koffie nu echt bijzonder maakt. In eerste instantie lijkt koffie namelijk altijd precies hetzelfde te zijn, maar dat is helemaal niet juist, integendeel. Voor koffie geldt namelijk dat tal van verschillende factoren er een bepaalde invloed op uitoefenen. Zelfs de manier waarop er koffie wordt gezet kan reeds een behoorlijke impact hebben op de smaak die wordt gerealiseerd. In ieder geval, wilt u graag ontdekken hoe u op de best mogelijke manier een lekker kopje koffie maakt? Dan is het zeker de moeite om rekening te houden met de onderstaande tips!

Maal de koffie zelf 

Wat veel mensen om te beginnen niet weten is dat maar liefst 90 procent van de aroma’s van koffie binnen de twintig minuten komen te verdwijnen nadat de koffie is gemalen. Dat is natuurlijk ongelofelijk veel. Het kopen van voorgemalen koffie is daardoor eigenlijk helemaal niet interessant. Het zelf malen van uw koffie kan ervoor zorgen dat u terug optimaal kunt genieten van de echte, pure aroma’s van koffie. Wilt u dit licht fysieke werk toch liever niet zelf doen? In dat geval kan het interessant zijn om gebruik te maken van een elektrische molen. 

Houd rekening met de juiste watertemperatuur 

Een punt waar heel veel mensen die koffie zetten eigenlijk geen rekening mee houden heeft betrekking tot de gewenste temperatuur van het water. Voor het zetten van koffie geldt dat er gebruik moet worden gemaakt van water met een temperatuur van tussen de 90 & 96 graden. Is het water warmer? Dan zal er vastgesteld kunnen worden dat de koffie zal verbranden. Kouder water zal er op haar beurt voor zorgen dat u niet zult kunnen rekenen op een optimale smaakopname. 

Een propere koffiemachine is een must 

De derde tip lijkt voor de hand liggend, maar het komt in de praktijk nog steeds erg vaak voor dat mensen gebruik maken van een koffiemachine die niet helemaal schoon is. Bevindt er zich kalk in de koffiemachine? Dan zult u kunnen vaststellen dat deze kalk de smaak van de koffie kan aantasten. Bovendien is kalkvorming ook nog eens nefast voor de levensduur van uw koffiemachine. Wilt u deze beide nadelen voorkomen? Dan is het steeds een goed idee om ervoor te kiezen om uw koffiemachine tijdig schoon te maken!

Houd rekening met het verschil in koffiebonen

Bij het bekijken van de verschillende soorten koffiebonen welke op de markt zijn terug te vinden zult u al snel kunnen vaststellen dat er onderling sprake is van een niet onaanzienlijk verschil op vlak van smaak en intensiteit. Omwille van deze reden is het voor het maken van het perfecte kopje koffie altijd aan te raden om even grondig de verschillende soorten koffiebonen met elkaar te vergelijken. Gaat u koffie zetten? Houd er dan ook altijd rekening mee dat u de exacte hoeveelheden afweegt en dus niet zomaar op goed geluk koffie gaat bijvoegen. De kans dat de koffie dan net niet straf genoeg of juist veel te straf is, is namelijk bijzonder groot. Bij KoffieTheePlaza hebben ze een breed assortiment met de beste koffiebonen voor u om uit te proberen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *