Dit zijn onze tips om een leuk huisfeestje voor te bereiden

Huisfeestjes zijn de laatste jaren al steeds populairder geworden. Dat is op zich ook logisch, want bij een huisfeestje heb je zelf de keuze uit wie er aanwezig is, je hebt niet te maken met entree en je kunt alles helemaal zelf regelen. Helemaal nu we nog een lange tijd geen evenementen weer zullen hebben en het maar de vraag is wanneer bars en clubs weer open gaan zal het populairder worden om eens een huisfeestje te organiseren. Wanneer dat dan natuurlijk wel weer mogelijk is.

Nodig meer mensen uit

Je zult altijd zien dat er mensen zijn die niet kunnen. Het is daarom goed om wat meer mensen uit te nodigen, zodat je zeker weet dat er uiteindelijk genoeg mensen zijn om er toch een leuk feestje van te maken. Hoewel dat op dit moment met de 1,5 meter afstand natuurlijk wel wat moeilijker is, is het een goede om te onthouden voor later. Maar vergeet niet dat de kans altijd erg groot is dat veel mensen juist pas op het laatste moment nog afzeggen. En dat is flink vervelend als je er vanuit ging dat er meer mensen langs zouden komen.

Zorg voor alle spullen voor optimale gezelligheid

Net zoals dat het verstandig is om meerdere mensen uit te nodigen, is het ook verstandig om extra veel spullen in te slaan, zoals drank. Niets is vervelender dan op een huisfeestje zijn en erachter komen dat er geen bier of andere drank meer is. En wanneer je extra veel inslaat heb je meteen een voorraad in huis voor de weken erna. 

Niet alleen drank, maar ook andere zaken zijn goed om in te slaan, zoals voldoende hapjes. Verder kun je natuurlijk nog veel verder gaan. Wil je jouw huisfeestje helemaal uniek maken? Dan kun er voor kiezen om bijvoorbeeld lachgasballonnen in huis te halen. Koop bijvoorbeeld dit lachgas pakket platina en je weet zeker dat je jouw gasten tijdens je huisfeestje “blij” maakt. 

Zorg voor de juiste setting

Vergeet niet voor de hele ruimte een juiste setting te creëren. Denk daarbij niet alleen aan het eten en drinken, maar bijvoorbeeld ook aan statafels, normale stoelen en andere plekken. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort huisfeestje, maar over het algemeen is het niet verstandig om een rondje te maken van stoelen. Geef mensen wat meer vrijheid met waar ze kunnen en zullen bewegen. Statafels zijn daarom in de meeste gevallen een betere keuze, maar het is altijd wel goed om een paar stoelen achter de hand te hebben.

Nog meer inspiratie opdoen om te zorgen voor een leuk huisfeestje? Kijk dan eens naar dit artikelGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *