Handige diamond painting tips voor iedere beginner

Handige diamond painting tips voor iedere beginner

Wil jij ook beginnen met diamond painting? Dan ben je niet de enige. Deze hobby is in Nederland uitgegroeid tot een waar fenomeen en overal zijn mensen bezig om steentjes op een canvas te plakken. Het is verbazend rustgevend en vergelijkbaar met schilderen met nummers. Het resultaat mag er wezen en lijst je in voor een schitterend schilderij aan je eigen muur of om als cadeau te geven. Wij hebben de onderstaande tips opgesteld voor iedereen die diamond painting ook een kans wil geven.

  1. Diamond painting met een eierdoos

Het is belangrijk dat je voordat je begint de steentjes in sorteerbakjes doet. Deze zijn te koop, maar als je met diamond painting begint, dan is een eierdoos een goed idee. Hierin kun je je steentjes net zo goed netjes per kleur opbergen en wegzetten, zonder dat je geld uitgeeft aan iets waar je in de toekomst misschien niet meer naar omkijkt. Blijkt dit de hobby te zijn voor jou, dan kun je altijd later nog investeren in een mooi sorteerbakje. Houd je eierdoos wel weg bij kleine kinderen.

  1. Een stukje folie wegknippen

De steentjes blijven aan het canvas plakken doordat deze afgedekt is met lijm. De lijm wordt nat en schoon gehouden met een folie, vergelijkbaar met een sticker. Het is niet verstandig om de hele folie van het schilderij te trekken, maar je knipt beter een stukje af en begint daarmee. Zo voorkom je dat de lijm opdroogt of viezigheid gaat aantrekken op de gedeeltes waar je nog niet aan toe bent gekomen.

  1. Plak je canvas op een plank

Heb je een grote broodplank of een houten plaat, dan kun je je canvas daar op plakken om hem mooi te houden. Het is onwaarschijnlijk dat je één diamond painting in een dag afmaakt, dus je zult hem altijd veilig weg moeten zetten voordat je er verder mee gaat. De plaat houdt het canvas recht, je hebt een sterke en goede ondergrond en je zet het gemakkelijk weg totdat je weer verder gaat.

  1. Begin klein

Er worden enorme diamond paintings aangeboden waar je uren zoet mee bent. Als beginner is dat mogelijk een wat minder goed idee. Je weet nog niet of je het leuk gaat vinden en of je door zult blijven zetten. De kans dat je een kleine diamond painting afmaakt is veel groter dan wanneer je jezelf laat overweldigen door een enorm doek. Begin daarom klein en als je het leuk vindt ga je aan een wat groter canvas beginnen. Daarna bepaal je of een mooie 5-luik voor jou een optie is of dat je het liever kleinschalig en overzichtelijk houdt.

  1. Pas op met kleine kinderen

De diamond painting steentjes zijn erg klein en gevaarlijk voor kleine kinderen. Plaats ze daarom in bakjes en zorg dat kinderen hier niet bij kunnen komen. Er worden mooie sorteerbakken aangeboden met afsluitbare doosjes waar kleine kindervingertjes niet bij kunnen. En jij weet dan ook zeker dat je steentjes veilig zijn.

Kijk voor meer informatie op www.diamondpaintingwinkel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *