Zelf cocktails maken in 3 stappen

Hoe kun je nu het beste zelf cocktails maken of welke cocktails zijn het lekkerste en leukste om te maken? Dat verschilt uiteraard per persoon. De ene vindt zoet lekker de ander sterk, of ga je eerder voor een uitdaging? Zelf cocktails maken is ontzettend leuk maar heeft dus wel voorbereiding nodig. We vertellen je de basis van het cocktails maken in deze blog.

Voorbereiding cocktails maken

Om de lekkerste cocktails te maken is een goede voorbereiding essentieel. Zonder goed materiaal, de juiste ingrediënten, een schone en ruime werkplek en precies weet welke cocktails je zelf wilt maken, kom je niet ver. Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen en hoe je het moet doen om te starten met de cocktails.

Stap 1: Bepaal welke cocktails jij wil gaan maken

Voordat je gaat beginnen met zelf cocktails maken moet je weten welke cocktails jij wil gaan maken. Een Seks on the Beach, Piña Colada, Mojito met of zonder alcohol of misschien wil je gewoon experimenteren. Maak een boodschappenlijstje van alles wat je wil gaan gebruiken of nodig hebt voor jouw cocktails. Zorg voor de beste smaak dat je verse ingrediënten gebruikt. 

Stap 2: Voorbereiden cocktail station

Zorg voor een schone en goed ingerichte werkplek. Vaak is thuis de keuken of keukentafel de aangewezen plek om cocktails te maken. Handig is om je cocktail station zoals dat in de horeca heet. Dusdanig in te richten dat je overal in een beweging bij kan en weer terug kan zetten. Na elke handeling van het cocktail recept maak je eigenlijk troep. Wanneer je dit niet gelijk terug zet op ze plek wordt je werkplek een grote chaos. Zorg dus voor een schone en ruime werkplek en hou dat ook zo.

Stap 3: Ingrediënten klaar maken

Oke je hebt boodschappen gedaan en je werkplek voorbereid. Nu moet je eerst voor het echt beginnen met cocktails maken nog alle ingrediënten prepareren. Dus snij alle stukken fruit en garnering naar wens. Prepareer je verschillende cocktailglazen met eventuele versiering. Zorg dat je ijs tot je beschikking hebt. Stal al je benodigdheden zoals flessen drank, siropen, mixers, shakers, en overige toebehoren precies zoals jij het hebben wil. Zorg er hiervoor bij dat je overal makkelijk bij kan. Dan als je dat allemaal gedaan hebt kun je beginnen met cocktails maken.

Te veel moeite? Je kan ook Cocktails Bestellen

Wanneer je toch verse en lekkere cocktails wil, maar geen zin hebt in alle moeite en voorbereiding. Kun je ook cocktails bestellen. Deze cocktails worden vers gemaakt door een professionele bartender. De lekkerste cocktails bij jou thuisbezorgd in handige vers houdt flessen. Van Sex on the Beach tot aan Mojito’s alles is mogelijk. De lekkerste cocktails zonder moeite voor een gezellige avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *