Het doopfeest: een mooie gelegenheid om je kindje voor te stellen

De doop: een magisch moment in het korte leven van jouw baby

Eindelijk. Je kindje is geboren. Moe van de zwangerschap en de bevalling heb je echt geen zin om elke dag bezoek te ontvangen. Beter een feest organiseren voor je familie en vrienden zodat ze allemaal jouw mooie kleine wondertje kunnen leren kennen. Het doopfeest is hier de perfecte manier voor. Je combineert de doop van je kleine baby met een babyborrel.
De doop is een mooi moment om stil te staan bij de geboorte van jullie kleine kindje. Kinderen worden om verschillende redenen gedoopt. Het kan gaan om religieuze redenen, om niet te breken met een familietraditie of om je baby een eerste mooie herinnering te geven. Het doopfeest kan al een beetje beginnen tijdens de viering. Samen met de priester kan je zelf teksten en liedjes uitkiezen, zodat de viering al een persoonlijk tintje krijgt. De doop is een traditioneel gebeuren, maar hoeft daarom zeker niet saai te zijn!


Niet te vergeten: de peter en meterHet daaropvolgende feest heeft veel weg van een babyborrel. Je kan kiezen voor een feest bij je thuis in de tuin, of op externe locatie. Het grote voordeel van een externe locatie is dat je zelf niet hoeft op te ruimen. En dat komt van pas in die eerste mooie maar vermoeiende weken na de bevalling,
Tijdens de doop wordt er ook een peter en meter van het kindje aangeduid. Zij zullen een belangrijke rol in het leven van je oogappel vervullen. Het is daarom belangrijk ze ook even in de bloemetjes te zetten tijdens het feest. Dit kan eventueel door een gepersonaliseerd geschenk, zoals een koffiemok of koekjestrommel, te overhandigen.

Zoals je ziet is een doopfeest de manier om je kindje aan de wereld voor te stellen. Je combineert de doop, toch een heel mooi moment, met een babyborrel. Je baby krijgt ook een peter en meter en de rest van je familie en vrienden kunnen een dag lang je kindje leren kennen. Twee vliegen in een klap als het ware!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *