organiseren van een geslaagd feestje

Hét geheim van het organiseren van een geslaagd feestje

Wat er ook te vieren valt, een feestje is altijd leuk! Eindelijk weer samen met de vrienden die je al weken niet gezien hebt, samen proosten, lekker eten en misschien zelfs een dansje wagen. Ga jij binnenkort een feest organiseren, dan wil je natuurlijk dat het een feestje wordt waar de gasten met plezier op terug zullen kijken. Zo’n succesvol feestje vraagt wel om wat voorbereiding. We zetten de basisingrediënten van een geslaagd feestje hier voor je op een rijtje, zodat je meteen aan de slag kunt met je partyplanning.

Geen feestje zonder muziek

Een gezellig feestje vraagt om gezellige muziek. Begin alvast met de voorbereidingen en maak een spetterende party playlist. Kies je voor een thema zoals een 90’s of 80’s party? Dan mag passende muziek uit deze tijd niet ontbreken op je feest. Op Spotify vind je verschillende kant-en-klare playlists bij verschillende thema’s. Een op maat gemaakte playlist met al jouw persoonlijke favorieten is natuurlijk ook erg leuk! Staat je playlist klaar voordat je feest begint, dan hoef je ‘m alleen nog maar aan te zetten zodra het feestje begint.

Zorg voor feestelijke hapjes en drankjes

Op je feest wil je je gasten iets lekkers voorschotelen. Het is zonde om nog druk in de weer te zijn met het maken van hapjes of het inschenken van drankjes terwijl je gasten er al zijn. Zorg daarom voor een feestelijke tafel waar je alle hapjes neerzet, zodat mensen zelf kunnen pakken waar ze zin in hebben. Daarnaast kun je de flessen wijn, bier en fris klaarzetten in een koelkast. Zet voldoende glazen binnen handbereik, zodat je gasten zelf hun eigen drankje in kunnen schenken. Wil je iets extra speciaals? Maak dan een grote kan sangria of zet voor iedereen een welkomstdrankje klaar.

Weatherproof tuinfeestje

Of het nou zomer is of winter: een tuinfeest is de ideale gelegenheid om gezellig samen te zijn in de buitenlucht. Kies je voor een feestje in de tuin, dan doe je er slim aan om voorbereidingen te treffen voor zowel mooi weer als koud en regenachtig weer. Zorg bij mooi weer voor voldoende plekken in de schaduw om af te koelen. Denk bij een minder zonnige weersvoorspelling aan overkapping.

Je kunt bijvoorbeeld een partytent huren, zodat je gasten droog blijven en je feest niet in het water valt. Omdat de avonden behoorlijk fris kunnen zijn doe je er daarnaast goed aan om te zorgen voor extra warmte. Je kunt bijvoorbeeld fleecedekens neerleggen voor je gasten, of je kunt een gezellig knisperend vuurtje maken in een vuurkorf of een tuinkachel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *