Het nut van een afzetpaal voor je bedrijf of event

Een afzetpaal is een object waar je misschien niet lang stil bij staat als jij je bezig houdt met het organiseren van een evenement. Wachtrijen worden ook vaak over het hoofd gezien. We staan erin terwijl we wachten om boodschappen te kopen, naar een film te gaan of om een geldautomaat te gebruiken. Afhankelijk van de locatie, het tijdstip van de dag en andere factoren variëren wachtrijen erg. Zonder het gebruik van duidelijk barrières kunnen ze al snel ongeordend en chaotisch zijn. Tegenwoordig moet er een grotere focus op het beschermen van wachtende klanten worden genomen. Met behulp van de afzetpaal van een bedrijf zoals In-Liner kan jouw onderneming veilige en efficiënte wachtrijen creëren.

Onderschat de afzetpaal niet als het gaat om veiligheid

Hoewel veel detailhandelaren overgaan tot tijdelijke oplossingen en zelf iets verzinnen, is de noodzaak om wachtrijen in goede banen te leiden iets dat je niet moet onderschatten. Je wil je klanten veilige, georganiseerde en efficiënte mogelijkheden bieden zodat zij zich kunnen verplaatsen. Een afzetpaal is daarbij essentieel om een doelgerichte wachtrij te maken die veilige sociale afstand biedt. Ook helpt een afzetpaal om de klanttevredenheid te verbeteren. Door gebruik te maken van wachtrijbeheer en het regelen van klantstromen zullen je bezoekers zich meer op hun gemak voelen. Ze zullen ook weten wat er van ze verwacht wordt als ze in je winkel komen of je evenement bezoeken.

Een tip voor het gebruik van een afzetpaal: markeer de klantreis

Jouw bezoekers moeten weten waar ze heen moeten en hoe ze er moeten komen. Tegelijkertijd zorgt het geven van teveel informatie voor verwarring. Daarom moeten borden die bij een afzetpaaltjes staan de bewegwijzering helpen. Ze moeten duidelijk en minimaal zijn en gebruik eenvoudige, duidelijke taal. Hoe korter en duidelijker jouw bericht, hoe sneller jouw klanten hun weg door jouw bedrijfsruimte of kantoor kunnen vinden.

Een afzetpaal helpt om gebieden af te scheiden

Duidelijkheid geldt voor meer dan alleen bewegwijzering. Breng afgebakende gebieden voor jouw bezoekers in kaart door een afzetpaal met een lint te gebruiken. Je kunt punten markeren, zoals waar een wachtrij begint en eindigt. Combineer een paal ook met vloerstickers om visuele aanwijzingen te geven voor veilige sociale afstanden. Overweeg om borden aan de linten te bevestigen voor extra duidelijkheid. Vergeet ook niet dat je bezoekers moet vertellen waar ze niet heen moeten. Gebruik barrières met borden en pijlen of symbolen om looppaden te creëren en verboden gebieden aan te geven.

Tot slot: wees consistent in het gebruik van je borden en barrières

Consistentie helpt verwarring te verminderen en de klantreis van je klanten te vergemakkelijken. Bovendien zijn bewegwijzeringstekens een perfecte gelegenheid om jouw merk onder de aandacht te brengen. Door jouw borden consistent te houden in kleurenschema, lettertype en ontwerp kun je een  uniform bedrijfsimago presenteren. Bedenk wel dat merkpromotie geen prioriteit moet hebben boven duidelijkheid. Zoek voor de balans. Het is namelijk veel beter om jouw bezoekers een duidelijke, eenvoudige boodschap te geven dan om jouw logo of slogan steeds te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *