geboortefeestje

Geboortefeestje organiseren: zo pak je het aan

De geboorte van een baby is een wonder. Om het wondertje te introduceren aan familie en vrienden is het organiseren van een geboortefeestje, ofwel kraamfeest een goed idee. Maar waar moet je allemaal aan denken? Geen zorgen, speciaal voor jou hebben we er een artikel over geschreven zodat je na het lezen precies weet wat je nodig hebt en wat de beste aanpak is. Benieuwd? Lees dan verder!

Gepaste tijd voor een kraamfeest

Wanneer de baby net is geboren, is rust als eerst van belang. De baby moet natuurlijk ook nog een beetje wennen aan de omgeving voordat er een x aantal aan mensen op bezoek komen. Houd rekening met de baby en met jezelf. Maar wat is nu het ideale moment om een kraamfeest te organiseren? Dit is in de periode van 4 tot 8 weken na de bevalling. Dan ben je als het goed is weer wat aangesterkt. Het is belangrijk dat je een moment van de dag inplant die voor zowel de baby als jou uitkomt. Het organiseren van een kraamfeest is namelijk voor iedereen die de baby wil komen bewonderen. Dan heb je dat in één keer gehad in plaats van dat je voor een bepaalde periode iedere week mensen over de vloer hebt.

Locatie van geboortefeestje

Waar geef je het geboortefeestje? Doe je dit thuis of op een andere locatie. Beiden kunnen zo zijn voordelen hebben. Thuis voelt lekker vertrouwd aan en heb je alles bij de hand voor de baby. Het nadeel is alleen dat je overal zelf achterna moet gaan, denk aan schakelen tussen de verschillende mensen en de ruimte is beperkt. Als je van plan bent om het geboortefeestje op een andere locatie te houden, heb je de mogelijkheid om meer uit handen te geven zoals een catering. Daarnaast kan je ook meer gasten uitnodigen afhankelijk van de grootte van de locatie natuurlijk.

Wensen voor de baby opstellen

Net zoals bij een verjaardag is het bij een kraamfeest ook gepast dat gasten die op bezoek komen een cadeautje meenemen. Stel daarom een wensenlijst op voor wat goed van pas komt voor de baby. Denk bijvoorbeeld aan babykleertjes, flesjes, knuffeltjes etc. Op deze manier heb je als het goed is na het geboortefeestje heel wat leuke dingen voor de baby en wellicht zit er misschien ook iets voor jezelf bij zoals een mooi bosje bloemen.

Zorg voor leuke decoratie

Bij het organiseren van het geboortefeestje hoort natuurlijk ook leuke decoratie. Denk bijvoorbeeld aan feestversiering zoals ballonnen waarop staat: hoera het is een… of slingers etc. Voor meer decoratie om het feest mee te versieren ga je naar feestartikelen specialist, voor het breedste assortiment aan feestartikelen van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *