Oktoberfest: een bierfestival in Duitsland

Oktoberfest is hét meest bekende bierfestival van Duitsland én de grootste ter wereld. Het Oktoberfest wordt al meer dan tweehonderd gevierd en is zo bekend dat er bezoekers uit alle delen van de wereld erop af komen. Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders de grens over om het Oktoberfest in Duitsland te vieren. Het feest wordt jaarlijks in Oktober gehouden in de stad München en trekt meer dan 5 miljoen bezoekers. De duur van het bierfeest is ongeveer 16 à 18 dagen lang.

Kledingcode voor het Oktoberfest

Het Oktoberfest staat niet alleen bekend om de liters bier, maar ook om de traditionele kleding dat er gedragen wordt. Mannen dragen op het bierfestival vooral lederhosen, dit is een traditionele leren broek dat gedragen wordt in Duitsland, Zuid-Tirol en Oostenrijk. Voor vrouwen is er een typisch Beirs/Oostenrijkse klederdracht. Ook wel Dirndl genoemd. Dit is een jurk dat verkrijgbaar is in verschillende maten.  

Met een lederhose of Dirndl is de outfit nog niet af. Er hoort natuurlijk ook accessoires bij, zoals onder andere de tiroler hoed, kniekousen en een paar haferlschuhe. (schoenen) Deze accessoires in combinatie met een Lederhose of Dirndl zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor het bierfeest. Proost!

5 tips voor een onvergetelijk feest

Ben je van plan om het Oktoberfest dit jaar te bezoeken? Of heb je de reis al gepland? Dan hebben wij nog een vijftal tips voor een onvergetelijk feestje! Lees hieronder onze 5 tips.

  • Koop op tijd de traditionele kleding bij een Lederhosenwinkel, op het moment dat je dit last-minute doet is de kans groot dat al veel kleding uitverkocht is. Zeker de meest gangbare maten.
  • Zoek op tijd onderdak in München of omgeving waar je kan overnachten tijdens het Oktoberfest.
  • Mis niet de Duitse specialiteiten als bratwürst en pretzels. Hoe moeilijk het ook is om ze mis te lopen is het een must om dit te eten tijdens het bierfeest.
  • Mocht je niet alleen voor het Oktoberfest komen, dan zijn er genoeg andere dingen te doen tijdens deze dagen. Denk aan attracties, rodelen en markten.
  • Tot slot, luister thuis alvast wat Duitse Oktoberfest muziek. Zo ken je al een aantal nummers en kan je meezingen tijdens het feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *