Tips en tricks om een prachtig trouwalbum te maken

Tips en tricks om een prachtig trouwalbum te maken

Je trouwdag is zo’n bijzondere dag. Het is een ervaring die je nooit meer wil vergeten. Hoe fijn is het dan om die ervaring te vereeuwigen in de vorm van een trouwalbum? Uiteraard wil je dat dit album hetzelfde gevoel met zich meebrengt en net zo mooi is als de dag zelf. Wil jij ook zelf een prachtig trouwalbum maken? Hieronder lees je over een aantal tips & tricks die jou helpen om de mooiste dag van je leven te vertalen naar een tastbare herinnering.

Welke foto’s gebruik je?

Elk trouwalbum is anders en iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor welke foto’s er écht in horen, dit hangt helemaal af van jouw smaak en welk verhaal je met het album wil vertellen. Toch zijn er bepaalde foto’s die een goed trouwalbum compleet maken. Met de volgende foto’s in je album ben je goed op weg om het complete plaatje en de bijbehorende sfeer te schetsen:

  • De bruidsjurk. Het bruidspaar, en vooral de bruid, is het middelpunt van de dag. Een mooie bruidsjurk trekt alle aandacht naar de bruid en verdient daarom een prominente plek in je trouwalbum. Er zullen waarschijnlijk veel foto’s zijn waarop de jurk te zien is, dus je hebt genoeg keuze. Zoek een foto uit waarop jij en je jurk het beste tot hun recht komen en waar je warme gevoelens bij krijgt. Bovendien is het leuk om één foto aan het album toe te voegen waarop alleen de (ongedragen) jurk te zien is, bijvoorbeeld op een hanger of een paspop op de trouwlocatie.
  • Schoenen. Wat voor de trouwjurk geldt, geldt ook voor je trouwschoenen. Vaak krijgen deze minder aandacht dan de jurk, maar waarom eigenlijk? Ze voegen ook toe aan het gevoel van de dag en verdienen wat aandacht in je trouwalbum. Voeg een mooie foto toe waarop je ze draagt, of een foto van de schoenen van de bruid en bruidegom samen.
  • Details. Vaak zijn het dingen waar je van tevoren heel lang over hebt nagedacht en die op de dag van de bruiloft zelf enigszins naar de achtergrond verdwijnen, maar zeker bijdragen aan het complete plaatje. Denk aan de uitnodigingen, het menu, het ringkussen met de ring of het bruidsboeket. Foto’s van deze details vullen het plaatje aan en maken de sfeer van het trouwalbum compleet.
  • Familie en vrienden. Op je bruiloft ben je omringd door degenen die je liefhebt en dicht bij je staan. Geef hen daarom ook de ruimte in je trouwalbum.
  • Portret van het bruidspaar. Onmisbaar voor het trouwalbum is deze foto waarop jullie officieel voor het eerst te zien zijn als man en vrouw. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in jullie leven en het portret verdient daarom een prominente plek.

Verdere tips & tricks

Hou de opmaak simpel en laat de foto’s voor zichzelf spreken, plaats de foto’s in chronologische volgorde om echt een verhaal te vertellen en leg het trouwalbum op een plek waar je hem vaak tegenkomt. Dus, wil jij een trouwalbum maken dat het verhaal vertelt van de mooiste dag in je leven? Nu weet je hoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *