Welke trouwlocatie kies ik?

Misschien wel de meest cruciale vraag die je jezelf kunt stellen voor je bruiloft is: welke trouwlocatie kies ik? Je locatie is een belangrijke punt op het lijstje met dingen die je moet regelen voor een onvergetelijke dag. Hij moet onder andere passen bij de wensen die jullie hebben wat betreft de gastenlijst, de dag die jullie voor ogen hebben en de stijl die jullie mooi vinden. De keuze voor je trouwlocatie kan je af laten hangen van een aantal cruciale vragen en factoren. Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval al een stap dichterbij jouw perfecte trouwlocatie! 

Past de locatie bij de gastenlijst?


Een ander cruciale factor met betrekking tot je bruiloft is het formaat van de gastenlijst. Hoeveel gasten gaan er komen? Wie wil je er de hele dag bij hebben en wie mag slechts een deel meemaken? De grootte van je gastenlijst wordt vaak voornamelijk bepaald door je budget en dat betekent: schrappen en logisch nadenken. Elke persoon die je uitnodigt kost immers geld, want je moet wel zijn of haar eten, drinken, bedankje en meer betalen! Let er ook op of jij met je gastenaantal terecht kan bij de betreffende locatie. Locatie vermelden altijd hoeveel personen zij kunnen onderbrengen. Matcht dit aantal bij jullie gastenlijst? Als dit aantal minder is, is de locatie simpelweg te klein, maar zit je lang niet aan dit aantal? Dan verzuip je mogelijk in de ruimte!

Past de locatie bij de activiteiten van de dag?

Hoe ziet jullie dag er uit? Kiezen jullie voor één locatie waar zowel getrouwd, gegeten als gefeest wordt of worden dit losse locaties? Hoe ver liggen deze uit elkaar? Op sommige trouwlocaties, zoals Wolfslaar, is het mogelijk om alles in één te doen, waardoor je bespaart op de stress van het heen en weer rijden tussen locaties. Daarbij komt ook de invulling van de activiteiten van de dag. Willen jullie graag een band op het feest? Biedt de locatie de faciliteiten om deze op te laten treden of kan dat niet? 

Past de locatie bij jullie stijl?

Een andere belangrijke vraag die je je kunt stellen, na de vraag welke trouwlocatie kies ik, is ‘past de locatie bij onze stijl?’. Een locatie is sfeerbepalend. Met versiering, bloemen en decoratie kan je een hoop doen, maar de locatie zet de toon. Past de locatie naast alle praktische zaken bij de stijl die jullie voor ogen hebben? Wordt het een sprookjeshuwelijk bij een kasteel, een bohemian bruiloft in een wijngaard of juist een modern huwelijk op een hippe locatie middenin de stad?

Nadat je deze vragen voor jullie zelf hebt beantwoord, blijft er één ding over: locaties bezoeken! Proef de sfeer, vraag naar de mogelijkheden en niet te vergeten: de prijs. Is er een mogelijkheid om binnen te verblijven als het buiten geen lekker weer is? Mag er catering van buitenaf de boel verzorgen? Op basis van al deze factoren kan je een weloverwogen keuze maken en gaan jullie een onvergetelijke, mooie dag tegemoet!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *