Waar moet een beginnend dj rekening mee houden

Waar moet een beginnend dj rekening mee houden?

Elke weg naar de top gaat met vallen en opstaan. Zo ook met dj’s. De ene keer zal het draaien beter gaan dan de andere keer, maar dat is niet erg. Zeker als beginnend dj is fouten maken juist goed. Leer ervan. Hoe meer fouten, des betere dj jij wordt met de jaren. Dj’s moeten mensen aan het dansen krijgen. Als beginnend dj is dat soms lastig en daarom geven wij graag wat tips.

Zorg dat altijd de muziek aan staat

Wanneer de eerste gasten op het feest arriveren en zij horen de muziek al dan zijn ze al helemaal in de feeststemming en dat is belangrijk. Maak eens een afspeellijst voor het begin. Zodat er al wel muziek is, alleen draai nog zeker niet je beste nummers, want nog niet iedereen heeft meteen in het begin al zin om te dansen. Zeker in het begin is het fijn als gasten een verzoeknummer aanvragen. Laat dat dus altijd toe.

Draai niet alle verzoeknummers

Om meteen op de verzoeknummers terug te komen, draai niet alle verzoeknummers. Als je van te voren al weet dat het verzoek niet zal aanslaan, draai het dan niet. Het kan zo zijn dat alleen hij of zij dat nummer leuk vindt en de rest van de gasten niet. Dat kan invloed op de sfeer hebben. Wanneer je het verzoeknummer niet gaat draaien, houdt diegene dan bevriend door dat op een positieve manier duidelijk te maken, vraag wellicht of je een ander verzoeknummer kan draaien. Probeer niet iedereen tevreden te stellen dat is vrijwel onmogelijk. Maar doe wel je best om dit te bereiken.

Vasthouden aan je playlist

Misschien past de playlist niet helemaal perfect bij de smaak van de gasten. Dan zul je toch moeten improviseren.  Probeer dan wat andere genres. Als je merkt dat gasten de muziek niet heel leuk vinden, vraag dan om verzoekjes. Dan maak je in een paar mensen blij en die kunnen de andere gasten aansteken. Neem dus genoeg muziek mee en kijk wat past bij het publiek.

Draai de beste muziek op het laatst

Als je in het begin van de avond alle leuke nummers al gedraaid hebt, kun je ze niet nog een keer draaien terwijl later op de avond de sfeer er meestal wel in zit. Dat zou jammer zijn en daarom is het altijd aan te raden om de beste muziek voor later op de avond te houden.

Zorg zelf voor voldoende special effects

Wanneer je draait in een club zal niet dit van toepassing zijn, omdat die van zichzelf al verlichting en special effects hebben. Beschikt de locatie daar niet over, dan moet je daar als dj zelf voor zorgen. Je kunt bijvoorbeeld bij https://www.psound.nl/ special effects of disco verlichting huren. Dit zijn die extra waarmee je als dj punten scoort. Doe dit bijvoorbeeld op een verjaardagsfeest of bruiloft.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *